Λευκίμμη ( Ριγγλάδες, Άγιοι Θεόδωροι, Μελίκια, Ποτάμι)

Η Λευκίμμη είναι κωμόπολη της νότιας Κέρκυρας και προήλθε από την ουσιαστική συνένωση των παραδοσιακών χωριών και οικισμών Ριγγλάδες, Άγιοι Θεόδωροι, Ποτάμι και Μελίκια. Κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του σημαντική ιστορία και αξίζει να το περιηγηθείτε και να το απολαύσετε.

Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και κοντά στο παραθεριστικό θέρετρο του Κάβου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το συνθετικό "Λευκ" το συναντάμε σε τρία τοπωνυμία της ευρύτερης περιοχής που σημαδεύουν θαρρείς τον αρχαίο θαλάσσιο δρόμο προς τη Σικελία και τη Δύση. Έχουμε το νησί "Λευκ-άδα", το νότιο άκρο της Κέρκυρας "Λευκ-ίμμη" και το Νοτιοανατολικό άκρο της Ιταλίας "Λεύκ-α / Leuca".

Στις Ριγγλάδες με τα παραδοσιακά σπίτια και τα αρχοντικά μιας ιδιαίτερης λαϊκής αρχιτεκτονικής, θα νοιώσετε τη βαθιά βυζαντινή καταγωγή, θα ανακαλύψετε στους τοίχους και τα δρομάκια τα σημάδια του μεσαίωνα.

Στους Αναπλάδες θα ανιχνεύσετε την αγωνία και την ανακούφιση των προσφύγων που έφτασαν εδώ στα 1540 όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν το Ναύπλιο (Ανάπλι) και η Βενετία μετακίνησε εδώ στρατό και πρόσφυγες.

Στα Μελίκια θα ανακαλύψετε σπίτια και αρχοντικά από τον 15ο αιώνα και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Ισαύρου με σπάνιες τοιχογραφίες και εικόνες του 16ου αιώνα.

Στο Ποτάμι με το κανάλι που χρησιμεύει για να αράζουν με ασφάλεια τις βάρκες οι ντόπιοι, θα απολαύσετε εκτός από τη βόλτα και παραδοσιακές γεύσεις στα μικρά αλλά τόσο ιδιαίτερα ταβερνάκια επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε το ποτάμι και να φθάσετε στην παραλία της Μπούκας όπου θα κάνετε το μπάνιο σας και θα πιείτε ενα δροσιστικό ποτό στο αναψυκτήριο που βρίσκετε εκεί.

Σε ολόκληρο τον οικισμό της Λευκίμμης παρατηρήστε τα διώροφα σπίτια, τις κυρτές καμάρες και ψάξτε τα παραδοσιακά δρομάκια τα στρωμένα με μικρές πέτρες ταιριασμένες με τρόπο καλλιτεχνικό από χέρια παλιών μαστόρων.

Από τις Ριγγλάδες ένας δρόμος θα σας οδηγήσει στις σημαντικής περιηγητικής και περιβαλλοντικής αξίας Αλυκές Λευκίμμης (Natura 2000) και στην παραλία των Αλυκών.


Κάβος Πλάζα
Κάβος,
Λευκίμμης,
Κέρκυρα,
Τ.Κ 49080
Τηλ: 26620 61704
www.kavosplaza.gr


Winner 2012 TripAdvisor panoramio φωτογραφία από το ποντικονήσι στην κέρκυρα αεροφωτογραφία απο το τουριστικό θέρετρο του Κάβου

Τιμές και Διαθεσιμότητα
πάσχα,ανάσταση στην κέρκυρα γάμος ορθόδοξος,πολιτικός στην κέρκυρα


Click for Κέρκυρα, Ελλάδα Forecast